במרפאתנו אנו מתמחים בייעוץ, אבחון וטיפול במגוון רחב של תחומים , בהם טיפולי פריון לאישה ולגבר, הזרעות והשבחות, טיפולי IVF (הפריה חוץ-גופית), תרומת ביצית, תרומת זרע, מעקב הריון כולל הריון בסיכון גבוה, דיקור מי שפיר, אולטרסאונד מיילדותי גינקולוגי, פתרון מגוון בעיות גינקולוגיות ומעקב גינקולוגי שגרתי תקופתי.
על מנת לזהות את מועד הביוץ, ניתן לנטר ולעקוב אחרי התפתחות הזקיקים (בתוכם ממוקמות הביציות) בשחלות באמצעות בדיקות דם הורמונליות ואולטרסאונד וגינלי.
הבדיקות יבוצעו אחת לכמה ימים בהתאם להנחיות הרופא ולתוצאות, עד לאיתור מועד הביוץ. זאת במטרה לתזמן את היחסים בצורה מיטבית.
במסגרת טיפול זה מבוצע מעקב זקיקים , ובסמוך למועד הביוץ מבוצעת הזרעה – הזלפת זרע (בן זוג או תורם) שעבר הכנה מתאימה ישירות לחלל הרחם של האישה.
טיפול זה מומלץ במצבים של שימוש בזרע תורם (D), ליקויי פוריות הנובעים מאיכות או כמות ירודה של זרע, תפקוד בלתי תקין של צוואר הרחם, כשהסיבה לתת הפוריות אינה מוסברת או מסיבות אחרות, בהתאם למקרה.
לצורך ביצוע ההזרעה עובר הזרע תהליך הכנה מעבדתי בתנאים סטריליים. תאי הזרע מבודדים לתוך תמיסה סטרילית, כך שמתקבל תרחיף זרעונים שטופים המוכנים להזרעה. לאחר מכן, תרחיף הזרעונים מוזרק דרך הנרתיק לחלל או לצוואר הרחם באמצעות צינורית סטרילית.
מטרת הטיפול ההורמונלי הניתן לאישה היא להשרות ביוץ במקרים בהם האישה אינה מבייצת, או לאפשר גיוס רב יותר של ביציות (לעומת ביצית אחת במחזור הטבעי) ובכך להגדיל את הסיכויים להריון.
סוגי הטיפול האפשריים:
הטיפול ההורמונלי ניתן במקביל למעקב זקיקים באמצעות בדיקות דם ואולטרסאונד, ובסופו קיום יחסים או ביצוע הזרעה סביב מועד הביוץ, בהתאם להוראות הרופא.
הפריה חוץ-גופית נעשית במקרים בהם קיים ליקוי בפוריות שסיבותיו האפשריות הן חסימה או פגיעה בתפקוד החצוצרות (גורם מכני), ליקויים בזרע (גורם זכרי), הפרעות ביוץ, תת-פוריות על רקע בלתי מוסבר, שימור פוריות, פונדקאות על סיבותיה השונות, בעיות אימונולוגיות או סיבות אחרות.
בבסיס הטיפול שאיבת ביציות משחלות האישה והפרייתן באמצעות זרע בתנאי מעבדה (חיקוי לנעשה בחצוצרות באופן טבעי). הביציות המופרות נשמרות באינקובטור במשך 1-5 יממות ולאחר מכן מוחזרות לרחם האישה. לעתים מוקפאות רק ביציות ללא הפרייתן (למשל בשימור פוריות).
קיים קשר בין מספר העוברים המוחזרים לרחם וסיכויי ההצלחה של הטיפול, ולפיכך אחת ממטרותיו היא להשיג מספר מספק של ביציות. שימוש בגירוי הורמונלי מאפשר גיוס של מספר זקיקים, ומגדיל את הסיכוי לשאיבת יותר ביציות. בכך גדל הסיכוי להשיג יותר עוברים.
גם בטיפול זה האמצעים לניטור ומעקב אחרי התפתחות הזקיקים (הביציות) בשחלות הם בדיקות דם הורמונליות ואולטרסאונד וגינלי.
לפני תחילת הטיפול, בנוסף לבדיקות המקובלות, יידרשו בני הזוג לבצע בדיקות דם סרולוגיות לנוגדני HIV, לצהבת B ו-C וכן סרולוגיה למחלות מדבקות אחרות.